BUTTONS parachute adoptie militaire dienst duiken sportkeuringen algemeen werken met ademlucht nogepa vervuilde grond Alcohol en drugs tankervaart taxikeuringen medibus rijbewijs cde zeevaart binnenvaart cruisschepen verzekeringskeuringen rijbewijs abe  

Rijbewijs ABE

Vanaf de leeftijd van 75 jaar vindt bij iedere vernieuwing van het rijbewijs een medische keuring plaats. Deze regelmatige keuring is bedoeld om ook ouderen veilig en verantwoord aan het verkeer te laten deelnemen. De keuring vindt elke 5 jaar plaats en is verplicht.

U dient voordat U gekeurd gaat worden een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze gezondheidsverklaring kunt U ophalen bij stadwinkel of stadhuis, invullen en opsturen naar het CBR.

U kunt de gezondheidsverklaring ook digitaal downloaden en invullen via de website van het CBR. U heeft dan wel DigiD met SMS nodig. De kosten voor deze gezondheidsverklaring zijn rond de 40 euro.

Als U deze verklaring hebt ingevuld en teruggestuurd heeft naar het CBR krijgt U bericht terug van het CBR middels een brief. Als U de gezondheidsverklaring digitaal heeft ingevuld staat het bericht van het CBR in het postvak van het CBR dat U kunt openen met UW DigiD met sms.

Deze brief OF het bericht uit het postvak van het CBR, moet U meenemen naar de keuring: Er staat een of meerdere ZD code(s) in die nodig is om de keuring uit te voeren.

De Medische Keuring

Bij de medische keuring beoordeelt de keuringsarts uw algemene lichamelijke en geestelijke conditie en het functioneren van uw armen, benen en wervelkolom. Uw bloeddruk zal worden gemeten en uw urine zal worden gecontroleerd. Uw gezichtsscherpte wordt opgenomen zonder en eventueel met bril/contactlenzen. Bent u bekend met suikerziekte dan moet een extra formulier meegestuurd worden wat U onder aan deze pagina kunt downloaden.

U dient naar de keuring mee te brengen:

-De brief of het bericht uit het postvak van het CBR met de ZD code(s)
-Medicatie die U gebruikt
-Een plastic potje (eventueel verkrijgbaar bij apotheek of drogist) met verse urine.
-lndien u een bril voor veraf gebruikt dient u deze ook mee te nemen.

Kosten

Zie de actuele tarieven voor de huidige kosten. Klik hier voor de tarieven.

Zie ook www.cbr.nl


VOOR KEURING BEL: 010 2810191